Toetsen

Keyboard: Het boek waarin je alles leert over het bespelen van het keyboard is Keyboard World. Het keyboard is een fantastisch instrument met erg veel mogelijkheden. Keyboard World laat je daar stap voor stap mee kennismaken. Je leert spelen mét begeleidingsautomaat maar ook zonder, je leert noten en akkoordsymbolen lezen, maar ook spelen op gehoor, componeren en improviseren.

Piano voor jonge beginners: Toets & Spel of de Hal Leonard Pianomethode is een uitstekende eerste kennismaking voor kinderen die graag een instrument met toetsen willen leren bespelen. De liedjes zijn speciaal uitgezocht om je goed te leren spelen, maar ook om je daarbij zoveel mogelijk plezier te bezorgen. Je leert stapsgewijs hoe je noten moet lezen. Ook leer je hoe je hier alle tien je vingers voor moet gebruiken. Bij deze methodes hoort een cd met begeleidingen die bij het oefenen thuis maar ook tijdens de lessen wordt gebruikt.

Piano vanaf +/- 15 jaar: Je kunt dan starten met Alfred’s Piano-methode voor volwassen beginners. Deze methode is opgezet voor de volwassen beginner die snel piano wil leren spelen. Er worden populaire en bekende melodieën gespeeld, maar ook traditionele liedjes. Speciaal hierbij is ook een cd gemaakt om extra veel plezier te beleven aan het meespelen met de pianopartijen en de begeleiding.

Voor wie?
Kinderen vanaf groep 5 van de basisschool, tieners en volwassenen.

Lesduur?
Wekelijkse lessen van 30 minuten gedurende een schooljaar (met uitzondering van de schoolvakanties).

Waar?
Zie ‘Contact’ voor adresgegevens.

Wanneer?
Dinsdag en donderdag (de lestijden worden in overleg vastgesteld).

Tarief?
€ 380,– voor het gehele cursusjaar. Dit wordt in rekening gebracht in twee termijnen, in september en januari.

Deelname?
Individueel.

Wat heb je nodig?
✤ Keyboard: Een keyboard en lesboek ‘Keyboard World’ deel 1.
✤ Piano: Een (elektrische) piano en:
Voor jonge beginners → Lesboek ‘Toets & Spel’ methode voor piano deel 1 of Hal Leonard Pianomethode Lesboek Deel 1.
Vanaf + 15 jaar → Lesboek ‘Alfred’s Piano Methode’ voor volwassen beginners deel 1.

De lesboeken kunnen via Spelenderwijs besteld worden, tips voor de aanschaf van het instrument kunnen we uiteraard ook geven.

← Instrumenten